Begeleide rondreis Zuid-Afrika

Groepsreizen Heen- & terugvlucht

Zuid-Afrika is een prachtig land met een aantrekkelijke mix van Afrikaanse cultuur, landschappen, wildlife én een indrukwekkend verleden. Op deze begeleide rondreis bezoek je de bekende steden in het land, zoals Kaapstad en Johannesburg, en je gaat op zoek naar de ‘Big Five’ in Kruger National Park. Als kers op de taart bezoek je ook Swaziland, dat bijna volledig omsloten is door Zuid-Afrika.
 
 

Jouw reisschema

Dag 1

Brussel – Kaapstad

Je vertrekt om 08.05 uur naar Amsterdam. Aankomst in Amsterdam om 09.00 uur en aansluitende vlucht naar Kaapstad met vertrek om 10.00 uur. Je landt in Kaapstad om 21.15 uur. Je gids staat je hier op te wachten. Je neemt een transfer naar Hotel Garden Court Nelson Mandela Boulevard, waar je van een goede nachtrust kan genieten.
 

Dag 2

Kaapstad

Na het ontbijt begint de rondreis met een rondrit in Kaapstad, ook gekend als de ‘Mother City’ of Moederstad. Tijdens de rondrit zie je verschillende hoogtepunten, zoals het Kasteel van de Goede Hoop (Castle of Good Hope) en Company Gardens. Na de lunch geniet je van het zicht op de stad vanuit Signal Hill. Je keert terug naar het hotel voor je diner en overnachting.
 

Dag 3

Kaapstad

Vandaag maak je een boottocht van Hout Bay Harbour naar Duiker Island. Dit eiland is een reservaat voor de duizenden Kaapse Pelsrobben en een aantal zeevogels. Daarna breng je een bezoek aan het Natuurreservaat van Kaap de Goede Hoop. Dit reservaat is algemeen erkend voor de uitzonderlijke landschappen, de rijke en zeer diverse fauna en unieke flora. Na de middag bezoek je Boulder’s Beach met de zwartvoetpinguïn of brilpinguïn. Je dineert in het Meloncino Restaurant.

Dag 4

Kaapstad

Na het ontbijt bezoek je Stellenbosch, dat met zijn ligging aan de voet van Simonsberg en in de grandioze Kaapse Wijnlanden, internationaal bekend werd. Tijdens de lunch krijg je dan ook een proeverij. Daarna verken je ‘Franshhoek’, het Franse deeltje van de Kaap. Je dineert in Gold Restaurant. Dit is een uitgelezen Pan-Afrikaanse belevenis, een avond van overvloedig Afrikaans eten, met een uniek aanbod live-optredens.
 

Dag 5

Kaapstad - Hluhluwe

Vandaag vlieg je van Kaapstad naar Durban. Bij aankomst staat de gids je op te wachten. Eerst verken je de “Golden Mile” van Durban, een kustboulevard langs prachtige zandstranden. Na de lunch volgt een boottocht op Lake Saint Lucia Estuary, een UNESCO werelderfgoed gebied in het iSimangaliso Wetland Park. Dit netwerk van kustmeren, duinen, subtropisch woud en moerassen maken het een toevluchtsoord voor de inheemse flora en fauna. Je dineert en overnacht in Zulu Nyala Heritage Safari Lodge.
 

Dag 6

Hluhluwe

Vandaag begint je eerste Game drive. Je rijdt 3 uur in Hluhluwe Game Reserve, het oudste wildreservaat in Afrika waar je de ‘Big Five’ kan vinden.Je verkent het noordelijke deel van het park. Je geniet van een Afrikaanse lunch in een DumaZulu Traditioneel Dorp. Andere interessante activiteiten zijn het proeven van lokaal gebrouwd bier en een voorstelling van hun typische dansen. Je keert terug naar het hotel voor je diner en overnachting.
 

Dag 7

Hluhluwe - Swaziland

Bewonder het contrasterende landschap van Layumisa. Swaziland is een klein, onafhankelijk land ingesloten door Zuid-Afrika. Hier ontdek je uitgestrekte velden met suikerriet, afgewisseld met de struiken van de savanne met daarop dan nog de kralen van de Swazi. Je maakt een wandelsafari in het Mlilwane Wildlife Sanctuary. Je leert spoorzoeken in de voetsporen van oude stammen. Je dineert en overnacht in het Lugogo Sun Hotel.
 

Dag 8

Swaziland - Kruger

In de Ngwenya Glass Factory zie je de meester glasblazers aan het werk. Door de bergen gaat het verder naar Piggs Peak, bekend voor zijn spectaculaire goudmijnen. Na de lunch word je gehypnotiseerd door de natuur bij de Lowveld National Botanical Gardens. Op de hangbrug kan je de neerstortende waterval zien, die ontstaat uit de Crocodile River. Je dineert en overnacht in Casa Do Sol.        

Dag 9

Kruger

Deze dag is volledig gewijd aan een 4x4 safari in het Kruger park. Het Kruger is een van de grootste wildreservaten in Afrika. Ook hier kan je de ‘Big Five’ vinden. De witte neushoorn wordt ook vaak gezien. Tijdens de ochtendsafari is er een stop voorzien waar je even de benen kan strekken. Daarna ga je opnieuw op zoek naar dieren. De safari eindigt in de late namiddag. Je keert terug naar het hotel voor je diner.
 

Dag 10

Kruger – Pretoria

De tocht gaat kronkelend neerwaarts langs de schijnbaar eindeloze canyon met een bezoek aan de Blyde River Canyon en Bourke’s Luck Potholes. Je luncht in het Royal Hotel Pilgrims Rest Restaurant. In Pilgrim’s Rest keer je terug in de tijd. Dit dorp ligt langs de Panorama Route in Mpumalanga en is een nationaal monument. Geniet van een wandeling in de voetsporen van de vroegere goudzoekers. Daarna gaat de tocht verder. Avondmaal en overnachting in Forever Hotel @ Centurion. 
 

Dag 11

Pretoria - Warmbad

De dag begint met een rondrit in Pretoria. Hier vind je nog enkele iconische bakens die zowel het oude onafhankelijke Transvaal, als de nieuwe democratische Republiek van Zuid-Afrika voorstellen. Na de middag maak je kennis met de unieke witte leeuwen vanuit een open jeep. Op deze tocht heb je de kans om nog meer dieren te zien en met een beetje geluk ook nog een van de twee luipaarden die hier leven. Je eet en overnacht in Thandeka Lodge.
 

Dag 12

Warmbad

De ochtend wordt gewijd aan een unieke belevenis: samenwerken met het cheeta koppel, Japhari en Khanya. Je wandelt met de dieren door de bushes in hun afgeschermd gebied samen met een ranger. Dit kan ook op de volgende dag gebeuren. Daarna wordt de tocht van gisteren door het gebied van de witte leeuwen verdergezet. Je dineert en overnacht opnieuw in Thandeka Lodge.
 

Dag 13

Warmbad - Johannesburg

Vandaag bezoek je een traditioneel Ndebele dorp, gelegen ten noordoosten van Pretoria. Daarna ga je op zoek naar de schitteringen tijdens een tour in de Cullinan Diamond Mine. De tour eindigt aan de Diamond Cutting and Jewellery shop waar je het eindproduct kan zien en waar je ook een van de fabuleuze juwelen kan kopen. Je dineert en overnacht in hotel Misty Hills.
 

Dag 14

Johannesburg - Johannesburg Airport

Bewandel het pad van de rassenstrijd tijdens je bezoek aan het Apartheid Museum. Het museum is vervuld van persoonlijke verhalen en gefluisterde gesprekken die een glimp tonen van de karakters van de mensen die vormgaven aan het land, terwijl interactieve multimedia tonen hoe men de apartheid onderging. Daarna proef je tijdens een tour door Soweto van het levendige straatleven. Je luncht in het Sakhumzi Restaurant, in Afrikaanse stijl. ’s Avonds neem je de terugvlucht naar Amsterdam en Brussel.
 

Dag 15

Aankomst Brussel

Na je vlucht uit Johannesburg arriveer je in Amsterdam om 10.25 uur. Aansluitend neem je een vlucht naar Brussel. Aankomst in Brussel om 14.30 uur.
 
Horizon Select
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

3990

per persoon o.b.v. dubbele bezetting
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Internationale vluchten met KLM
 •  Rondreis zoals beschreven in het programma
 • 13 overnachtingen in de vermelde hotels / lodges
 • 12 lunches en 13 diners
 • Alle inkomgelden- Lokale gids + eigen begeleiding door Horizon Select
 • Binnenlandse vlucht van Kaapstad naar Durban
 • Voorreisvergadering
 • Gepersonaliseerd reisboek per kamer
 • Alle lokale taksen en BTW 
 • Tips voor chauffeur, gids, enz.
 • Dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Niet vermelde diensten en niet vermelde maaltijden
 • Verzekeringen (annulatie/bijstand)
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.