Rondreis Japan op maat

Individuele reizen Heen- & terugvlucht

Droom jij van sushi, hypermoderne architectuur, uitgestrekte natuur, historische tempels en eeuwenoude tradities? Dan is Japan iets voor jou. Dankzij de zwakkere Yen en de rechtstreekse vluchten vanuit Brussels Airport is Japan bovendien een stuk bereikbaarder geworden. Benieuwd om het land te ontdekken? Onderstaande reis is een uitstekende manier om dat te doen. Maar je bent niet gebonden aan dit reisvoorstel. We werken graag een voorstel op maat uit. Vraag ons dus zeker naar de mogelijkheden.

 

Jouw reisschema

Dag 1

Vertrek

Internationale vlucht van Brussel naar Tokyo.

"Foto: © Luc Fabry en Milan Swolfs"

Dag 2

Aankomst in Tokyo

Welkom in Tokyo! Onze lokale vertegenwoordiger verwelkomt je bij je aankomst op de luchthaven. Je vertrekt met de shuttlebus naar het stadscentrum. Je overnacht in het Standaard Hotel Sunshine City Prince Hotel dat 3 sterren heeft. In dit hotel verblijf je de komende 3 nachten. Wist je dat je vanop de hoger gelegen verdiepingen een indrukwekkend uitzicht over Tokyo hebt? Echt de moeite dus om eens een verdieping hoger te bezoeken!

"Foto: © Luc Fabry en Milan Swolfs"

Dag 3

Tokyo (ontbijt is voorzien)

Na het ontbijt, kun je zelf beslissen of je Tokyo op eigen houtje ontdekt of liever wil deelnemen aan de optionele excursie Panoramisch Tokyo. Tijdens die excursie ga je in één dag met de bus langs de highlights van Tokyo. Je bent de hele dag in internationaal gezelschap met Engelstalige gids en de lunch is inbegrepen. Of je nu liever zelf Tokyo ontdekt of liever met een gids op pad gaat, deze dag zal je ongetwijfeld een aantal wauw-momenten opleveren.

Dag 4

Tokyo en omgeving (ontbijt is voorzien)

We starten de dag weer goed met een lekker ontbijt. Ook deze dag is het aan jou om te beslissen of je liever zelf de stad verkent of deelneemt aan de optionele excursies Nikko Wereldwonder of Verborgen Schatten van Kamakura. Tijdens de excursie richting Nikko begeleidt een Engelstalige gids je door al het pracht en praal van de werelderfgoedsite. Tijdens de excursie Verborgen Schatten is hetoverweldigend om de Grote Boeddha van meer dan 13 meter hoog te zien en te genieten van een Japanse lunch.

Dag 5

Tokyo – Hakone (ontbijt en avondmaal voorzien)

Je vertrekt met de Japan Rail Pass naar Hakone of neemt deel aan de optionele excursie Mount Fuji en Hakone. Tijdens die excursie rijd je o.a. tot het 5e station van Mt Fuji (ongeveer in de helft van de iconische berg) en beleef je een cruise op Lake Ashi. Je eindigt de dag met een indrukwekkend Kaiseki-diner (écht een aanrader) om vervolgens te overnachten in het Aura Tachibana Hotel in ryokan waar je kan genieten van de vulkanische warmwaterbronnen en uitrusten van de hectische Tokyo-drukte.
 

"Foto: © Luc Fabry en Milan Swolfs"

Dag 6

Hakone & Mount Fuij (ontbijt en avondmaal voorzien)

Na het ontbijt, ontdek je de regio van Hakone en Mount Fuij. Hakone is vooral beroemd om haar natuurlijke warmwaterbronnen. Een bezoek aan één van de vele openbare badplaatsen is dan ook een must tijdens je verblijf in Hakone. Kunstliefhebbers kunnen terecht in het Open Air Museum van Hakone, waar je een belangrijke Picasso-collectie kan bezichtigen. Ook avonturiers kunnen zich laten bekoren door de kabelbaan naar Owakudani te nemen. Kortom, tijdens deze dag is er voor iedereen wat.

Dag 7

Hakone – Takayama (ontbijt voorzien)

Weer een energiegevend ontbijt achter de kiezen? Goed! Dan vertrek je nu met de Japan Rail Pass naar Takayama. Daar ontdek je de stad en kan je de typische Japanse keuken proeven. Je overnacht in het Standaard Hotel Hida Hotel Plaza!

Dag 8

Takayama (ontbijt voorzien)

Vandaag verken je Takayama in jevrije tijd. Dit stadje ligt in de Japanse Alpen en heeft nog het typische rurale dat vele Japanse steden al verloren hebben. Het bezoek aan deze stad brengt het echte plattelandsgevoel in je reis. Wil je nog iets spectaculair zien? Dan raden we de Festival Floats Hall aan. Hier staan enkele van de praalwagens tentoon die jaarlijks tweemaal door Takayama rijden ter ere van het Takayama Matsuri-festival.

Dag 9

Takayama – Kanazawa (ontbijt voorzien)

Je vertrekt na het ontbijt met de bus naar Kanazawa via Shirakawago. In Shirakawago trekt de bijzondere architectuur van de gassho-zukuri boerderijen met hun steil oplopende rieten daken zeker de aandacht. Sommige van de boerderijen zijn meer dan 250 jaar oud. Onze tip die dag: je kan je bagage tijdens je bezoek opbergen in de lockers aan de bushalte. Zo kan je ten volste genieten van je bezoek.

Dag 10

Kanazawa (ontbijt voorzien)

Je ontdekt Kanazawa verder! Deze stad is nog niet bezaaid met wolkenkrabbers en businessdistricten, waardoor er nog veel locaties zijn die traditioneel Japan laten zien. Een bezoek aan één van de drie beroemste tuinen van Japan, de Kenrokuen-tuin, mag je zeker niet overslaan. Daaraan grenzend is het gerenoveerde kasteel van Kanazawa. Kuier je door het oude geisha- en samoeraidistrict of ga je eerder de moderne toer op in het indrukwekkende 21st Century Museum of Contemporary Art, it’s up to you!
 

Dag 11

Kanazawa –Hiroshima (ontbijt voorzien)

Je reist vandaag met de Shinkansen of hogesnelheidstrein  naar Hiroshima. Wanneer je daar aankomt, dat beslis je natuurlijk zelf. Wil je liever wat langer in Kanazawa blijven, geen probleem! Wil je alvast richting Hiroshima trekken om daar de regio al te verkennen; alles is mogelijk! Je overnacht in het Standaard Hotel Century 21 Hiroshima, zodat je uit kan rusten voor de volgende dag.

Dag 12

Hiroshima en Miyajima (ontbijt voorzien)

Vandaag verken je op eigen houtje Hiroshima en Miyajima of neem je deel aan de optionele excursie Highlights van Hiroshima & Miyajima. Je start tijdens die excursie met een bezoek aan het Miyajima-eiland. Daar bevinden zich een reeks boeddhistische heiligdommen zoals het Itsukushima-schrijn dat op het water lijkt te zweven en tot het UNESCO werelderfgoed behoort. Let op: tijdens deze excursie is de lunch niet inbegrepen, maar dat geeft je de mogelijkheid om zelf de Japanse keuken te ontdekken.
 

"Foto: © Luc Fabry en Milan Swolfs"

Dag 13

Hiroshima –Kyoto (ontbijt voorzien)

Met de Japan Rail Pass reis je verder naar Kyoto. Stop onderweg zeker voor een bezoek aan het Himeji-kasteel. Wist je dat het kasteel ook wel het kasteel van de Zilverreiger wordt genoemd dankzij de vorm en kleur van de daken? Het kasteel is erkend als werelderfgoed door UNESCO. Zeker de moeite om even uit te stappen dus! Himeji is trouwens ook een populaire plek om de kersenbloesems te bewonderen tijdens het seizoen.

Dag 14

Kyoto (ontbijt voorzien)

Ga je zelf op pad in Kyoto of neem je deel aan de optionele excursie Kyoto in één dag? Met de bus bezoek je dé hoogtepunten van Kyoto; het toonbeeld van traditioneel Japan. Ook hier bezoek je weerwerelderfgoed erkend door UNESCO, namelijk het Nijo-kasteel& het fantastische Gouden Paviljoen of Kinkakuji. Bezoek zeker werelds langste houten bouwwerk geflankeerd door 1001 beelden, elk met 11 hoofden en 1000 armen. Je eindigt de dag met een panoramisch zicht over de stad vanuit de Kiyomizu-tempel.

"Foto: © Luc Fabry en Milan Swolfs"

Dag 15

Kyoto en omgeving (ontbijt voorzien)

Vandaag ontdek je Kyoto en omgeving, alleen of tijdens de optionele excursie Nara namiddag of Uji & Nara. Nara was de eerste boeddhistische hoofdstad van Japan. In het uitgestrekte park van Nara, zie je honderden tamme damherten vrij rondlopen. Souvenirs shop je bij de grootste souvenirshop van Nara: Nara Nagomikan. De excursie Uji en Nara laat je kennismaken met het prachtige bouwwerk Byodo-in en het thee-dorpje van Uji, waar je geniet van een traditionele theeceremonie en een kopje Japanse thee.

"Foto: © Luc Fabry en Milan Swolfs"

Dag 16

Kyoto – Osaka – Brussel (ontbijt voorzien)

Na je laatste ontbijt keer je met de shuttlebus terug naar de luchthaven van Osaka voor de terugvlucht naar Brussel.

Dag 17

Of toch liever iets anders?

Deze rondreis is slechts een voorbeeld van onze rondreizen en arrangementen, maar het aanbod is oneindig groot. Krijg je alles graag op een dienblad kant-en-klaar aangeboden? Hou je liever zelf volledig de controle over je volgende reis of werk je graag met een solide basispakket waar je je eigen top-ups aan toevoegt? Wij durven bijna zeggen: the sky is the limit. Contacteer ons dus zeker voor een offerte op maat.
 
tooku
Prijs & beschikbaarheid


 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Retourvluchten vanuit Brussel met All Nippon Airways in L-klasse 
 • Alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma
 • Overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels
 • Shuttle transfer van/naar de luchthaven, van/naar het stadscentrum
 • Japan Rail Pass 14 dagen (regular class)
 • PASMO metropas ter waarde van 500 JPY
 • Hakone Free Pass 3 dagen
 • Bustickets Takayama – Shirakawago – Kanazawa
 • Niet-vernoemd transport
 • Niet-vernoemde maaltijden
 • Optionele excursies
 • Bagagetransfers
 • Reisverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.