12 dagen island hoppen in de Cycladen

Individuele reizen Heen- & terugvlucht

Deze rondreis neemt je vanuit Athene mee voor een 12-daagse island hopping doorheen de oostelijke Cycladen. Je reist langs de wat minder bekende maar prachtige eilandjes Naxos, Koufounissi en Amorgos. Naxos is het grootste en meest groene eiland van de Cycladen. Het kleine Koufounissi charmeert dan weer met zijn mooie stranden. Op Amorgos, het eiland van de film “The Big Blue”, moet je beslist het Chozoviotissa klooster bezoeken.  Op elk eiland maak je kennis met de gastvrije bevolking, de unieke sfeer, de indrukwekkende natuur en het rijk cultureel erfgoed van Griekenland.  

Jouw reisschema

Dag 1

Athene - 1 overnachting

Aankomst in Athene. Afhankelijk van de vluchturen kan je de stad even verkennen met een bezoek aan de Acropolis en het bijhorend museum.  Geniet van een diner in de typische Plaka-wijk. Overnachting.

Dag 2 tot 4

Naxos - 3 overnachtingen

‘s Morgens overtocht per ferry van Piraeus naar Naxos (+/- 5 uur varen). Naxos heeft voor elk wat wils: mooie stranden, uitgaansmogelijkheden en een mooie natuur met bergen en vruchtbare dalen. In Naxos-stad zijn er verschillende wijken waaronder de haven, de hotelwijk, de oude stad met het Venetiaanse Kastro en de Portara (de poort van Apollo). De Tragaia vallei is een paradijs voor wandelaars.

 

Dag 5 tot 7

Koufounissi - 3 overnachtingen

Ferry overtocht van Naxos naar Koufounissi (+/- 50min. varen). Koufounisi of Koufonisia is een kleine groep van twee eilandjes gescheiden door een smalle zeestraat: Pano Koufonisi en Kato Koufonisi. Ze zijn gelegen vlakbij het bekende eiland Naxos. Van de twee eilanden is Pano Koufonisi het enige bevolkte. Koufonisia is een favoriete bestemming voor diegenen die zorgeloos willen ontspannen tijdens hun vakantie en op zoek zijn naar verlaten gouden zandstranden. 

Dag 8 tot 10

Amorgos - 3 overnachtingen

Ferry overtocht van Koufounissi naar Amorgos (+/- 50 min. varen). Het meest oostelijk gelegen eiland van de Cycladen bevindt zich tussen de eilanden Naxos en Astypalea. Het is een bergachtig eiland, wereldwijd bekend om zijn prachtige stranden en de schitterende kleuren van de zee. De film “The Big Blue” werd er verfilmd. De trots van het eiland is ongetwijfeld het Chozoviotissa klooster dat tegen een klif aan werd gebouwd.  

Dag 11

Amorgos - Athene - 1 overnachting

Ferry naar Piraeus (+/- 8 uur varen). Verder naar Athene waar je nog even kan nagenieten van de hoofdstad.  Overnachting in het centrum van de stad.

Dag 12

Athene - Brussel

Terugvlucht naar Brussel.
Essential Greece
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

1499

Prijs per persoon
  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
  • Vlucht heen/terug met Aegean Airlines via Athene (K-klasse)
  • 23 kg ruimbagage
  • 11 overnachtingen in standaard dubbele kamers met ontbijt
  • Alle ferry-overtochten
  • Transfers of huurwagen (mogelijk op aanvraag)
  • Verzekeringen
  • Verblijfstaks (ter plaatse te betalen)
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.