Cruise naar de Noordkaap

Individuele reizen

Vertrek op een 15-daagse ontdekkingscruise naar het hoge noorden waarbij u Noorwegen in al haar facetten leert kennen. Ontdek de onvergetelijke Noorse fjorden en bezoek charmante steden zoals Bergen, Trondheim en Stavanger. Maar daar houdt het niet op. We varen door tot boven de poolcirkel en gaan naar het meest noordelijke punt van Europa: de winderige Noordkaap. Op deze afgelegen plek, waar de kliffen abrupt in de oceaan eindigen, lijkt de beschaving o zo veraf. Op een heldere dag ervaart u hier ook het fenomeen van de middernachtzon, waarbij de zon zelfs ’s nachts niet ondergaat!

Afreisdata: 7 juni of 5 juli 2020

 

MS Nieuw Statendam

Uw tweede thuis tijdens deze reis is het ms Nieuw Statendam. Dit gloednieuwe schip kwam eind december 2018 in de vaart en is het vlaggenschip van Holland America Line. Aan boord ontdekt u Noorwegen op een uiterst comfortabele manier. Tijdens de cruise geniet u van hoogstaande maaltijden, ruime kajuiten en een groot aanbod faciliteiten. Er zijn diverse restaurants, een overdekt zwembad, een fitnesszaal, spa en nog veel meer! 's Avonds zijn er muziekoptredens en shows in het theater.<br />
 
Uw tweede thuis tijdens deze reis is het ms Nieuw Statendam. Dit gloednieuwe schip kwam eind december 2018 in de vaart en is het vlaggenschip van Holland America Line. Aan boord ontdekt u Noorwegen op een uiterst comfortabele manier. Tijdens de cruise geniet u van hoogstaande maaltijden, ruime kajuiten en een groot aanbod faciliteiten. Er zijn diverse restaurants, een overdekt zwembad, een fitnesszaal, spa en nog veel meer! 's Avonds zijn er muziekoptredens en shows in het theater.
 

Jouw reisschema

Dag 1

Amsterdam

Optionele transfer vanuit België naar Amsterdam, gevolgd door de inscheping. Het schip vertrekt in de late namiddag.
 

Dag 2

Dag op zee

Geniet van een ontspannende dag op zee en van alle faciliteiten dat het schip te bieden heeft.


 

Dag 3

Eidfjord & cruise door Hardangerfjord

Nabij Eidfjord vindt u de spectaculaire waterval Vøringsfossen, één van de meest bezochte Noorse trekpleisters. In de namiddag vaart het schip langzaam door het Hardangerfjord. Zoek een mooie plaats op het dek, geef uw ogen de kost en laat u betoveren door de magie van de fjorden.

 

Dag 4

Bergen

Ontdek Bergen, een stad vol geschiedenis. Tijdens een wandeling door het centrum zal uw oog onmiddellijk vallen op de kleurige pakhuizen langs de kade. Deze historische gebouwen van de Bryggenwijk zijn beschermd UNESCO-Werelderfgoed en een populaire trekpleister.
 

Dag 5

Molde

Molde is gelegen aan het Romsdalsfjord en heeft als bijnaam de Rozenstad. Wandel in het centrum tussen de mooie houten huizen en de schitterende versierde kerk. Wie houdt van een stevige natuurwandeling kan naar het uitkijkpunt Varden trekken voor een panoramisch uitzicht over de stad, de fjorden en de omliggende eilanden.
 

Dag 6

Trondheim

Trondheim was vroeger de hoofdstad van de Vikingkoningen. Vandaag is het een bruisende universiteitsstad. Bekijk er de gotische kathedraal, het aartsbisschoppelijk paleis of het middeleeuwse kasteel.


 

Dag 7

Dag op zee

Geniet van een ontspannende dag op zee en van alle faciliteiten die het schip te bieden heeft.

Dag 8

Honningsvåg & cruise langs de Noordkaap

De Noordkaap wordt traditioneel gezien als het meest noordelijke punt van het Europese continent. De kale kliffen duiken er bijna loodrecht de zee in en een eindeloze watervlakte strekt zich voor u uit. Op een heldere nacht kunt u vandaag de middernachtzon aanschouwen. Doordat we hier ver boven de poolcirkel zitten, gaat de zon niet onder tijdens de zomermaanden.
 

Dag 9 tot 10

Dagen op zee

Geniet van een ontspannende dag op zee en van alle faciliteiten die het schip te bieden heeft.
 

Dag 11

Ålesund

De stadsberg Aksla is de bekendste attractie van Ålesund. Vanop de top heeft u een fantastisch uitzicht op de stad, de eilandjes, de oceaan en de bergen. Het stadscentrum staat bekend voor haar architectuur in Art Nouveaustijl.
 

Dag 12

Flåm & cruise door Sognefjord

Diep verscholen in een zijtak van het Sognefjord ligt het dorpje Flåm. Een absolute aanrader is om een rit te maken met de legendarische Flåm-spoorweg, één van de mooiste en steilste ritten ter wereld. Onderweg ziet u kletterende watervallen, kabbelende rivieren, serene bossen en panoramische uitzichten over het fjord.

Dag 13

Stavanger

De geplaveide binnenstad van Stavanger is een goed bewaarde historische kern met witte houten huisjes nabij een Anglo-Normandische kathedraal, de oudste in Noorwegen. De haven ligt op wandelafstand van het gezellige centrum. Vanuit Stavanger kunt u ook een uitstap maken naar het nabijgelegen Lysefjord met zijn indrukwekkende rotsformatie, de Preikistolen.
 

Dag 14

Dag op zee

Geniet van een rustige dag op zee terwijl het schip terugvaart naar Nederland.
 

Dag 15

Amsterdam

Ontbijt aan boord gevolgd door de ontscheping. Terugkeer naar België.
SelectTogether Cruises
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

2295

per persoon
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Verblijf in het gekozen type hut
 • Cruise in volpension
 • Koffie, thee, iced tea en water in het buffetrestaurant
 • Gebruik van de faciliteiten aan boord
 • Livemuziek in de bars en shows in het theater
 • Havengelden en BTW
 • Garantiefonds Reizen
 • verzekeringen
 • excursies
 • fooien ($14,50 p.p. / nacht)
 • drankenpakket
 • niet-vermelde diensten
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.