Op zoek naar het Noorderlicht

Groepsreizen Heen- & terugvlucht

Dit is een 8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, met vertrek op 19 februari en 25 maart 2020. Ontdek het magische noorderlicht tijdens een ontdekkingsreis langs de prachtige kust van Noord-Noorwegen, waar de natuur en cultuur je versteld doen staan. Ontdek de idyllische eilandengroep Lofoten, zo mooi dat ze UNESCO werelderfgoed zijn, verblijf in typische vissershuisjes en maak een kleine cruise langs de adembenemende kustlandschappen. Deze reis wordt slechts eenmaal per jaar georganiseerd, tijdens de beste maand en de beste stand van de maan, om het noorderlicht in de beste omstandigheden te kunnen aanschouwen en fotograferen.
 

Jouw reisschema

Dag 1

Brussel – Oslo – Evenes

Vertrek in de loop van voormiddag vanuit Brussel naar Evenes met overstap te Oslo. Vervolgens volgt een transfer naar Andenes dat op de Vesterålen eilandengroep gelegen is. Onderweg zal je versteld staan van de landschappen. Andenes ligt in het uiterste puntje van het eiland Andoya. In de buurt van Andenes bevindt zich een raketbasis dat onderzoek doet naar het noorderlicht. De omstandigheden hier zijn dan ook heel ideaal om noorderlicht waar te nemen. Diner in een lokaal restaurant.

Dag 2

Andenes

Ontbijt. Vanuit Andenes vertrek je op walvissafari. Onderweg worden warme dranken en een soeplunch aangeboden. Vervolgens word je naar de Magische Lofoten en hun hoofdplaats Svolvær gebracht. Eén van de hoogtepunten van een Noorwegen reis is ongetwijfeld een overnachting in een rorbu, een typisch vissershuisje aan de rand van het water. Tegenwoordig zijn vele van deze rorbus omgebouwd waardoor toeristen er in alle comfort kunnen logeren. Diner in een lokaal restaurant.

Dag 3

Lofoten

's Morgens vertrek je op een boottocht langs de prachtige landschappen die deze streek te bieden heeft. Bij goed weer zal de boot ook de legendarische Trollfjord invaren. ’s Avonds bezoek je een noorderlichtcentrum waar het noorderlicht wordt bestudeerd. Je maakt ook een wandeling op het nabijgelegen strand om zo hopelijk het noorderlicht live mee te maken.

Dag 4

Svolvaer-Nusfjord

Per bus maak je een sightseeing tour in de Lofoten. 's Morgens bezoek je het Lofotr Viking Museum in Borg. In de namiddag bezoek je Nusfjord. Nusfjord was ooit één van de belangrijkste visserdorpjes in de Lofoten. ’s Avonds vaart het schip noordwaartse en brengt je langs de mooie kustlijn van Finnmark of Noors Lapland. Bovendien maak je kans om 's nachts vanaf het schip het noorderlicht te zien. Overnachting aan boord van het schip.

Dag 5

Tromsø

Aankomst kort na de middag te Tromsø, het Parijs van het hoge Noorden. Het schip blijft in Tromsø 4 u aangemeerd. Hierdoor is er voldoende tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden van deze gezellige stad te ontdekken. In de voormiddag breng je een bezoek aan het Polar museum, dat gevestigd is in een van de oudste huizen van Tromsø. Daarna bezoek je de Arctische kathedraal, gekend voor haar grote glasramen en moderne bouwstijl. Terug naar het schip.

Dag 6

Hammersfest

Vroege vogels kunnen in Hammersfest, de meest noordelijke stad van Noorwegen, kort van boord voor een bezoekje. Later meert het schip aan in Honningsvåg, waar je een bezoek brengt aan de Noordkaap, Europa’s meest noordelijke punt. Bewonder hier de weidse uitzichten op de Arctische Oceaan. Daarna zet de tocht zich verder naar Kjøllefjord, een oude handelspost met een ‘Sami’ kerk. De volgende stop is Mehamn, een typsich vissersdorpje. Vervolgens vaart het schip naar haar eindbestemming, Kirkenes.

Dag 7

Kirkenes

Bij aankomst in Kirkenes vertrek je meteen op een unieke King crab safari. Je gaat in de fjorden op zoek naar de reuzenkrabben, daarna worden ze vers klaargemaakt op de boot. Een onvergetelijke culinaire ervaring! Op de terugweg verken je het gebied rond de Russische grenspost, daarna breng je een bezoek aan het Kirkenes Snowhotel met haar rendierpark en huskykennel. Hier dineer je ook. De afgelegen ligging is ideaal om een laatste blik te werpen op het noorderlicht, mocht het zich voordoen.

Dag 8

Kirkenes – Oslo – Brussel

Na een Scandinavisch ontbijtbuffet, is het tijd voor je check-out. Een transfer brengt je in de loop van de voormiddag naar de luchthaven van Kirkenes. Van hieruit vlieg je via Oslo weer terug naar Brussel.
Asteria Expeditions
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

3250

per persoon, inclusief vluchten
  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
  • Heen- en terugvlucht
  • Taksen
  • Transfers
  • Alle activiteiten
  • Maaltijden
  • Eigen uitgaven
  • Extra excursies
  • Niet vermelde diensten
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.