Begeleide Riviercruise Portugal

Groepsreizen Heen- & terugvlucht

Deze begeleide riviercruise bezoekt de mooiste plaatsen langs de Douro. Deze streek in Portugal is sinds de 18de eeuw één van de meest bekende wijnstreken ter wereld waar o.a. de beroemde Portwijn wordt geproduceerd!

De vallei behoort met haar lange traditie van wijnbouw, haar rijke geschiedenis en haar uitzonderlijke landschappen tot het beschermd werelderfgoed van UNESCO. Ook het aangenaam klimaat en de fado- en flamencoavonden aan boord zullen je ongetwijfeld bekoren.

Deze all-inclusive riviercruise vertrekt op 31 juli 2018.

Jouw reisschema

Dag 1

31 juli: Porto

Samen met je begeleider en de groep neem je de vlucht naar Porto vanuit België. ’s Avonds houden we een welkomstcocktail, gevolgd door diner aan boord. Daarna is er een excursie per autocar “Porto by night”.

Dag 2

1 augustus: Porto - Regua

Vandaag beleven we de Portugese cultuur in al haar facetten. We starten met een rondleiding doorheen Porto, één van de oudste steden van Europa. De historische wijken met hun grillige straatjes zijn beschermd UNESCO-werelderfgoed. In de ochtend  bezoeken we het prachtige beurspaleis en de Sao Francisco Kerk. ’s Middags varen we door prachtige landschappen en de sluis van Carrapatello, met zijn 36 m de hoogste van Europa! Diner aan boord en vrije avond in Regua.

Dag 3

2 augustus: Regua - Vega de Teron

’s Ochtends gaan we op excursie naar Vila Real, een stad bekend voor haar religieuze architectuur. We bezoeken er het landgoed Solar de Mateus en maken we een wandeling door de prachtig aangelegde tuinen. Nadien is er een stadswandeling in Vila Real met een stop voor een typische “cristas de galo”. ’s Middags varen we tussen de wijnheuvels die zich langs beide oevers kilometers ver uitstrekken. Aankomst 's avonds in Vega de Teron. Diner aan boord.

Dag 4

3 augustus: Barca d'Alva (Salamanca)

Vandaag volgt één van de absolute hoogtepunten van de reis: het Spaanse Salamanca! Deze stad herbergt uitzonderlijke parels van de Romeinse, Arabische en christelijke architectuur. We trekken samen de stad in en bezoeken onder meer de befaamde universiteit die in 2018 haar 800-jarig bestaan viert! Daarnaast zien we het schelpenhuis, de nieuwe & oude kathedraal en het imposante marktplein tijdens een fantastische daguitstap (lunch inbegrepen).

Dag 5

4 augustus: Ferradosa - Pinhao

Haal je camera zeker nog eens boven want deze ochtend varen we opnieuw door het hartje van de Dourovallei. Lunch tijdens het varen. Na het middagmaal is er een excursie geheel in het teken van de portwijnen. We volgen de wijnroute en houden halt op het belvedère van Sao Salvador da Mundo dat een prachtig uitzicht biedt over de vallei. Daarna wonen we een proeverij van portwijnen bij in een quinta (Portugese wijnboerderij). Terugkeer aan boord in Pinhao rond 18 uur. Diner en gala-avond aan boord.

Dag 6

5 augustus: Pinhao - Porto

’s Ochtends voorzien we een rondleiding in Lamego. Je bezoekt er de kerk van Nossa Senhora dos Remedios en de kathedraal. In de namiddag wordt er gevaren. Aankomst in Porto in de avond.

Dag 7

6 augustus: Porto

Vrije ochtend in Porto. In de namiddag keren we terug in de tijd naar de geboorteplaats van Portugal. Dan plannen we namelijk een uitstap naar het middeleeuwse Guimaraes, een pittoresk dorpje dat gedomineerd wordt door een kasteel uit de 10de eeuw. Na het bezoek duiken we het centrum in en wandelen we langsheen de door-Unesco-beschermde-wijken en gezellige pleintjes. Laatste diner aan boord.

Dag 8

7 augustus: Porto

Ontbijtbuffet gevolgd door de ontscheping en transfer naar de luchthaven. Terugvlucht naar België samen met de begeleider.
SelectTogether Cruises
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

1975

p.p. incl. vluchten en vermelde maaltijden
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Vluchten Brussel - Porto h/t in economy class
 • Transfer luchthaven - haven - luchthaven
 • Nederlandstalige begeleiding van begin tot eind
 • Alle excursies van het programma (t.w.v. €283)
 • Repatriëringsverzekering van EuropAssistance
 • Haventaksen en BTW
 • Garantiefonds Reizen
 • Alle dranken: water, wijn, bier, fruitsap en koffie tijdens de maaltijden aan boord, plus dranken aan de bar (behalve Champagne en wijnkaart)
 • Welkomstcocktail & gala-avond
 • Flamenco-, fado- en folkloreavonden
 • Gratis wifi in het salon
Annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven, dranken van de champagne- en wijnkaart
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.