Alaska cruise

Groepsreizen Heen- & terugvlucht

Alaska’s fabelachtige schoonheid valt bijna niet in woorden te beschrijven. De gletsjers, fjorden, bossen, meren en bergtoppen maken van The Last Frontier een cruisebestemming die bovenaan het wenslijstje staat van vele reizigers. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele iconische wilde dieren in de nationale parken: van bruine beren, kariboes en elanden tot grijze wolven en dunhoornschapen. Met een beetje geluk spot je in de diepe baaien zelfs orka’s en walvissen die met een sierlijke sprong uit het water opduiken.

Tijdens deze begeleide groepsreis ontdek je Alaska in al zijn facetten. Het elegante cruiseschip ms Noordam neemt je eerst een week lang mee langs prachtige kustlijnen, verbazingwekkende gletsjers en authentieke stadjes. Daarna volgt een 5-daags landarrangement, met onder meer twee dagen in Denali National Park.

Vertrekdatum: 6 juni 2020

 

Jouw reisschema

Dag 1

6 juni Amsterdam - Vancouver

Optionele transfer naar Amsterdam (opstap in Oostende, Loppem, Gent of Antwerpen). In Amsterdam nemen we een rechtstreekse vlucht naar Vancouver. Transfer naar het hotel.
 

Dag 2

7 juni - Vancouver

We starten de dag met een bezoek aan Vancouver, een multiculturele metropool gelegen tussen de bergen en de zee. Transfer naar de haven en inscheping aan boord van MS Noordam. Bij het verlaten van Vancouver varen we onder de imposante Lion’s Gate Bridge, een moment dat u niet mag missen!  Vervolgens begint de Noordam aan haar tocht doorheen de Inside Passage, een prachtige route tussen de ontelbare eilanden voor de kusten van Brits-Columbia en Alaska.
 

Dag 3

8 juni - Dag op zee / Inside Passage

Geniet van de voorbijglijdende landschappen van de Inside Passage en van de vele voorzieningen aan boord.
 

Dag 4

9 juni - Ketchikan

Dit kleine stadje staat bekend om haar rijke inheemse cultuur, zalmvisserij en de prachtige Misty Fjords, een spectaculair natuurgebied.
 

Dag 5

10 juni - Juneau

Vandaag meren we aan in Alaska’s hoofdstad. Kies uit de vele interessante tours naar de nabijgelegen gletsjers en fjorden of maak een boottocht om walvissen te spotten.
 

Dag 6

11 juni - Skagway

Tijdens de gloriedagen van de goudkoorts was Skagway de grootste stad van Alaska. Bekijk de gerestaureerde gebouwen van het Klondike Gold Rush National Historical Park of ga mee op de treinrit met de antieke White Pass & Yukon spoorlijn door de wildernis van Alaska.
 

Dag 7

12 juni - Glacier Bay

Vandaag varen we door het beschermde natuurpark Glacier Bay, waar gletsjers het landschap domineren. Via het intercomsysteem geeft een ranger van het nationale park uitgebreid commentaar (Engelstalig).
 

Dag 8

13 juni - Dag op zee

Geniet van een ontspannen cruisedag in de Golf van Alaska.
 

Dag 9

14 juni - Seward - Anchorage

Na het ontbijt ontschepen we in Seward. We maken tijdens de ochtend een treinreis door de bossen van het Chugach National Park, de Kenai Mountains en langs de kusten van de Turnagain Arm. Overnachting in Anchorage.
 

Dag 10

15 juni - Denali National Park

Stap aan boord van de McKinley Explorer, een luxueuze trein die je meeneemt tot in het hart van Denali National Park. Dankzij de koepelvormige ramen heb je onderweg een panoramisch zicht over alle prachtige landschappen die we doorkruisen.
 

Dag 11

16 juni - Denali National Park

Vandaag is er de inbegrepen Tundra Wilderness Tour. Deze excursie is een diepe duik in het Denali National Park en de beste kans om zowel de berg zelf als Denali’s iconische wilde dieren te zien.
 

Dag 12

17 juni - Fairbanks

Vandaag bezoek je de stad Fairbanks. We reizen terug in de tijd en maken een tocht met de Riverboat Discovery, een authentiek rivierschip aangedreven door een schoepenrad! Overnachting in Westmark Fairbanks Hotel.
 

Dag 13

18 juni - Fairbanks - Seattle

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Seattle. Vrije avond.
 

Dag 14

19 juni - Seattle - Amsterdam

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Amsterdam. Aankomst in Amsterdam de volgende ochtend, gevolgd door de optionele transfer naar België.
 
SelectTogether
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

4195

per persoon, inclusief transfers
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 
 • Nederlandstalige begeleiding (min. 15 deelnemers)
 • Vluchten Amsterdam – Vancouver, Fairbanks - Seattle, Seattle - Amsterdam
 • 1 nacht verblijf in Vancouver (5* incl. ontbijt)
 • City tour in Vancouver
 • 7 nachten cruise in uitgebreid volpension
 • Treinrit Seward - Anchorage
 • 1 nacht verblijf in Westmark Anchorage Hotel (3* incl. ontbijt)
 • Treinreis met McKinley Explorer naar Denali National Park
 • Maaltijden tijdens het landarrangement (6x ontbijt, 1x lunch, 4x diner)
 • 2 nachten verblijf in een lodge in Denali NP
 • 2 excursies in Denali NP: Tundra Wilderness Tour en Riverboat Tour
 • 1 nacht in Westmark Fairbanks hotel
 • 1 nacht verblijf in Seattle (4* incl. ontbijt)
 • Vermelde transfers op dag 1, 9, 12, 13 en 14
 • Havengelden, luchthaventaksen en Garantiefonds Reizen
 • Dranken en niet vermelde maaltijden
 • Fooien ($14,50 pp / nacht tijdens cruise)
 • Niet vermelde excursies
 • Persoonlijke uitgaven
 • ETA en ESTA-reistoestemming
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.