Roadtrip Yukon en Alaska

Individuele reizen Heen- & terugvlucht

Tijdens deze 15-daagse individuele rondreis per huurwagen door Alaska en Canada zul je ogen tekort komen. Bewonder de uitgestrekte ijsvelden, gletsjers, besneeuwde bergtoppen en breng een bezoek aan de nationale parken en de charmante dorpen en steden. 

Jouw reisschema

Dag 1 tot 2

Brussel – Anchorage

Vertrek met bestemming Alaska. Ophalen huurwagen bij aankomst aan de luchthaven van Anchorage. Je groot avontuur naar het hoge noorden kan beginnen.

Dag 2 tot 3

Anchorage

Vandaag kun je langs de besneeuwde bergen van Turnagain Arm trekken en proberen een paar witte dolfijnen te zien. Of bezoek Eklutna, een typisch dorpje waar de cultuur van Alaska nog sterk aanwezig is. Verder is er een trektocht op de gletsjer van Matanuska. Verwacht je aan een prachtig landschap waar je een foto kunt nemen van de grootste gletsjer van Alaska.

Dag 3 tot 4

Anchorage – Tok (520km)

Verderzetting van de reis naar Tok op de Glenn Highway met op de achtergrond de spectaculaire bergen van Chugach. Hopelijk kan je een paar zwarte beren onderweg opsporen en bewonderen. Het avontuur gaat verder naar het dorpje van Glennallen, Gakona en Chistochina. Bezoek ook het Wrangell-ST Elias National Park. Het omvat één van de 16 hoogste bergtoppen van Amerika.

Dag 4 tot 5

Tok - Dawson City, Yukon (300 km)

Ontdek de echte natuurpracht van het noorden. Onderweg kom je door de best bewaarde wildernis van Noord-Amerika. Rij over de Canadese grens bij Little Gold Camp, de hoogste grensovergang tussen de twee landen. Volg de Top-of-the-World Highway naar Dawson City, een stad die één van de belangrijkste aandachtsgebieden was tijdens de goudkoorts in de 18e eeuw.

Dag 5 tot 6

Dawson City

Vandaag kun je Dawson City verkennen. Verschillende oude gebouwen hebben de tand des tijds doorstaan, anderen zijn hersteld. In de namiddag, ga je op zoek naar goud door het goudzoekerswerk te doen in een echte concessie. Je kunt ook een bezoek brengen aan de Diamond Tooth Gertie's Gambling Hall om je geluk te testen.

Dag 6 tot 7

Dawson City - Whitehorse (535 km)

Vanmorgen, richting Yukon. Het Kluane National Park bevat verscheidene uitgestrekte ijsvelden, gletsjers en Mount Logan. Verleen de parkpaden en verken de flora en fauna. Mis het McBride Museum en Whitehorse Rapids niet In Whitehorse.

Dag 7 tot 8

Whitehorse

Wandel de kunst en ambachtelijke winkels af van de First Nations. Bezoek Old Log Church, de Takhini Hot Springs en de stoomboot SS Klondike II. In de avond, raden wij u de Frantic Follies voorstelling.

Dag 8 tot 9

Dag 8: Whitehorse – Haines’ Junction (154 km)

Trek verder richting het westen, en doorkruis kleine dorpjes van het grondgebied van Haines Junction. Vlieg tijdens een spectaculaire helikoptervlucht over het uitzonderlijke Kluane National Park. Bewonder de massale St. Elias die met bijna 6000m hoogte de tweede hoogste piek in Noord-Amerika is.

Dag 9 tot 10

Haines’ Junction – Beaver Creek (291 km)

Vandaag houd je halt op een paar stappen afstand van de Amerikaanse grens. Je neemt de rest van de dag vrij om de wilde omgeving te verkennen. Er zijn wandelpaden die gemakkelijk bereikbaar zijn langs de Alaska Highway. ’s Avonds blijf je gezellig in het hotel en bewondert de prachtige sterrenhemel in Yukon.

Dag 10 tot 11

Beaver Creek – Fairbanks, Alaska (500 km)

Rij de Amerikaanse grens over en trek door Alaska richting Fairbanks en doorkruis Tok, Delta Junction en Eielson die een rol hebben gespeeld in de verhalen en de geschiedenis van Alaska. Je volgt de rivier Tanana naar Fairbanks, dat minder dan 200 km afgelegen is van de poolcirkel.

Dag 11 tot 12

Fairbanks – Denali National Park (265 km)

Je zet je reis verder richting Denali National Park via de George Parks Highway en steekt de rivier Tanana over. In het binnenland van Alaska kun je allerlei buitenactiviteiten doen als wandelen, vissen, kanovaren, ... en dit in de prachtige natuur. Onderweg naar het zuiden zul je al snel de Mount McKinley zien. Met zijn 6193 m is het de hoogste bergtop van Noord-Amerika.

Dag 12 tot 13

Denali National Park

Vandaag heb je de hele dag tijd om de natuur en de geschiedenis van het park te leren kennen. Je hebt de keuze uit allerlei activiteiten. Wie dat wil, kan zelfs een helikoptervlucht over het park boeken. Je brengt een hele dag door in de ongerepte schoonheid en verkent het park langs enkele paden.

Dag 13 tot 14

Denali – Anchorage (380 km)

Het avontuur stopt niet. Vandaag rijd je richting zuiden. Je doorkruist heel wat bossen, valleien, en de rivier Matanuska. De vallei van deze rivier behoort tot de regio met de meeste mogelijkheden voor landbouw in Alaska. Dankzij de vele zonuren in de zomer worden er reuze groenten gekweekt. Aankomst in Anchorage, grootste stad in Alaska.

Dag 14 tot 15

Anchorage – Brussel

Laatste mogelijkheid om je aankopen te doen, alvorens je huurwagen af te geven en de vlucht te nemen naar België.

Dag 15 tot 16

Brussel

Aankomst te Brussel
USA Travel
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

3596

op basis van een dubbele kamer
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Heen- en terugvlucht 
 • Luchthaventaksen
 • Overnachtingen in vermelde hotels
 • Hoteltaksen
 • Wildlife & Hot Springs Tour in Whitehorse
 • Dagexcursie in Denali Nationaal Park
 • Huurwagen in Gold formule
 • Fly & Drive Kit met toeristische kaarten (aangeboden ter plaatse)
 • Toeslag in een andere boekingsklasse of andere luchtvaartmaatschappij
 • Toegangsgelden in de Nationale Parken
 • Reisverzekering
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.