Citytrip New York

Citytrip New York

Deel dit artikel

"In New York is altijd iets te doen"

Sofie Bovijn trok een week naar New York. In deze getuigenis deelt ze haar ervaringen met jou en verklapt ze wat je zeker moet weten als je een citytrip naar New York overweegt.

Het was echt heel tof.  We hebben enorm veel bezocht: Time Square, Madame Tussauds, Bryant Park, Grand Central Station, Empire State Building, Harbour Lights Cruise, Statue of Liberty- Ellis Island, 9/11 memorial museum, Central Park, het American Museum of Natural History, Rockefeller, Brooklyn Bridge, Wall Street, SoHo, High Line Park. Daarnaast kun je er ook musicals meepikken, naar de film gaan, winkelen,…in New York is echt dag en nacht iets te doen!
 

Wat moet je weten als je New York bezoekt?

Neem een New York City Pass
We hadden een New York City Pass gekocht, en daarmee konden we verschillende plaatsen bezoeken aan een verminderd tarief of lange wachtrijen vermijden. Dat zou ik iedereen aanraden. Je kunt kiezen tussen een pas van 3 of een van 5 dagen. Voor een vast bedrag biedt het inkom in meer dan 80 bezienswaardigheden, en korting in verschillende winkelcentra, restaurants en theaters. Je krijgt er een handige gids bij met een plannetje en uitleg over waar je recht op hebt. Je kunt deze pas kopen op de toeristische dienst. 

Bezoek het museum van 9/11:
Het monument van 9/11 is een soort fontein op de plaats waar vroeger de Twin Towers stonden.  Daar vlak bij is een museum aangelegd waar de sfeer van de gebeurtenissen is vastgelegd. Als je daar staat tussen de restanten van de lift en de brandweerwagens dan is dat toch wel pakkend. Zeker een aanrader om eens te bezoeken.

Bekijk de skyline vanop het water: 
We hebben ook de Harbour Lights Cruise gedaan. Dat is een boottocht van twee uur waarbij je de skyline kon zien vanop het water. Ondertussen kregen we uitleg van een gids. Dat was leuk want hij was duidelijk een echte New Yorker: hij rammelde geen voorgestudeerde tekst af maar vertelde echt vanuit zijn eigen ervaringen. De cruise gaat ’s avonds door,  maar bestel overdag al je ticket aan de pier nabij Hudson River.

Ontdek Central Park per fiets: We hebben fietsen gehuurd en dat was echt een goed idee. De fiets is ideaal om Central Park te verkennen. Het park is te groot om helemaal te voet te doorkruisen en het is heerlijk met de fiets. Je kunt de fiets ook gebruiken in de stad, maar let daar wel op: in de stad geldt de wet van de sterkste. Het is niet zoals in België waar de zwakste weggebruiker altijd voorrang heeft, dus kijk zeker goed uit.
 

Bezoek het Vrijheidsbeeld ‘s ochtends:
Uiteraard kon het Vrijheidsbeeld niet om ons lijstje ontbreken. Als je dat wil bezoeken, vertrek je best zo vroeg mogelijk als je niet opgepropt wil zitten. Hoe later je komt, hoe drukker het is. Je vaart naar het Vrijheidsbeeld en krijgt dan ook de kans om het immigratiemuseum van Ellis Island te bezoeken. Dat laatste vond ik persoonlijk iets minder interessant.
 

Maak je geen zorgen over het ontbijt:
In België zijn we gewend dat een hotel standaard ook een ontbijtformule aanbiedt. In Amerika is dat veel minder de gewoonte. Wij maakten ons dan ook een beetje zorgen op voorhand. Wat moesten we eten? Maar onze vrees was onterecht. Op elke hoek kun je wel een diner of eethuis vinden waar ze voor een redelijke prijs een heerlijk ontbijt serveren.

Hop on/ hop off is niet nodig:
Je hoeft niet de dure hop on/hop off bus te nemen als je dat niet wil. Je hebt meer vrijheid als je alles te voet of met de fiets doet. Grotere afstanden kun je gemakkelijk met de metro doen. Koop een meer-rittenkaart, dat is het gemakkelijkste. Of neem eens een echte Yellow Cab!
 

Waarom Reizen Staelens?

Ik heb deze reis geboekt bij Reizen Staelens. Ik ben heel tevreden over hun service.

Een zorgeloze reis

Alles is altijd heel goed geregeld en ze luisteren echt naar wat je juist verwacht van je reis. Ze geven je tips over het aanvragen van een ESTA en het regelen van je visum. Zo kom je zeker niet voor verrassingen te staan.

De beste hotels

Alexandra heeft me ook het hotel aangeraden waar we verbleven. Ze was er zelf al eens geweest. Dat bleek een schot in de roos: het was ideaal gelegen tussen Time Square en Central Park.

Met de glimlach

Ik word altijd vriendelijk verder geholpen, ook als ik gewoon een brochure kom halen of een vraag stel per mail. Ik krijg ook altijd heel snel antwoord van hen.

Het onmogelijke toch mogelijk maken

Alexandra gaat ook altijd tot het uiterste om je dromen waar te maken. Zo willen mijn man en ik in november een week naar Miami, Florida. We hadden er graag nog een minicruise naar de Bahama’s aan vastgeplakt, maar dat leek gezien de korte duur van de reis niet mogelijk. Toch wist Alexandra het zo uit te puzzelen dat we alles konden doen wat we willen. Ze heeft ook nog een auto voor ons geregeld, en extra moeite gedaan om te bellen naar het cruiseschip met vragen die we nog hadden. Ik ben dus heel tevreden!

Geïnspireerd?

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Sofie?
Wil je ook graag op citytrip naar the city that never sleeps?
Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

 

Wim helpt je graag verder
Wim helpt je graag verder

Wim helpt je graag verder

Selectair Reizen Staelens

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Florimond Leirensstraat 4
9230 Wetteren